Double A – papir koji mijenja svijet!


double-a

Double A premijum papir za kopiranje, uveden 2000. godine, bio je prvi brend usmjeren ka potrošačima i vodeći je brand u Tajlandu 10 godina za redom zahvaljujući svom kvalitetu i dosljednom, inovativnom programu marketinških komunikacija.


Papir sa osobnošću

Osobnost marke Double A podiže proizvod na mnogo više od kopiranja papira. Double A je premija, svjetski, pouzdan, inovativan i profesionalan - sve što kancelarijski radnici širom svijeta koji ga koriste teže biti.

Međutim, govoreći o Double A papiru, poseban naglasak trebamo staviti na njegov kvalitet. Tajna njegove kvalitete krije se u drveću, ali i više od 25 godina istraživanja i razvoja 2500 eukaliptusa kako bi se pronašla idelana vrsta drveta. Obzirom da je drvo određeno tropskom klimom i kvalitetom zemljišta, bio je izazov pronaći tvrdo drvo koje će dati najbolje rezultate u proizvodnji papira i celuloze.

Da bi očuvali kvalitet, a s druge strane i pomogli razvoju poljoprivrede na Tajlandu, ova kompanija je pokrenula program “Papir iz Farmskih Stabala”. Konstantno visok kvalitet Double A proizvoda koji je zadobio povjerenje potrošača širom svijeta počinje s visokokvalitetnim vlaknima koja se održivo dobivaju iz revolucionarnog programa uzgoja stabala. “Papir iz Farmskih Stabala” postao je prihvaćen koncept uzgoja stabala u Tajlandu i prakticira ga više od 1,5 miliona poljoprivrednika.

Double A svake godine u provinciji Prachinburi u svom rasadniku razmnoži 100 miliona mladica  koje se dalje distributiraju poljoprivrednicima u “PFS” programu kako bi se posadili duž prethodno neiskorištenih brazda rižnih polja. Brzorastuće drvo osigurava poljoprivrednicima naknadu za njihove napore nakon tri do pet godina. A budući da se papirna stabla regenerišu tri puta, farmeri mogu skupiti i zaraditi dodatni prihod nakon svakog ciklusa. Zahvaljujući poljoprivrednicima koji njeguju Double A Paper drveće omogućeno je korištenje jedinstvene karakteristike vlakana koje daju svakom listu papira dosljedno visoku gustoću i kvalitet potrebnu za stabilnost i glatkoću.


Naravno, postoje i druge kompanije za proizvodnju papira koje zadivljuju svojom kvalitetom proizvoda, ali da li i oni mijenjaju svijet?

Podijeli na:

Povezani članci

Uni-ball olovke

Uprkos tome što živimo u digitalnom svijetu, pisanje na papiru još uvijek nije izašlo iz mode. Najčešće biramo papir ...

Značaj kancelarijskog materijala

Kancelarijski materijal je nešto što obično uzimamo zdravo za gotovo. Iako ga koristimo tokom skoro svakog poslovnog zadatka, nije ...