STEAM kutak naše kompanije privukao mnoge učesnike Inn&Tech konferencije


U prostorijama hotela Hills 25. januara održana je šesta po redu Inn&Tech konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i IT tehnologija. Konferencija je uključivala predavanja, panel diskusije, Sajam inovacija i okupila je predstavnike institucija iz sektora obrazovanja, brojne profesore kao i učenike osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva naše države. Učenici su zajedno sa svojim mentorima ujedno bili učesnici Sajma inovacija i svojim radovima odnosno izumima pokazali da žele digitalnu transformaciju obrazovanja.

Fokus konferencije je bio na nastavku podizanja opće svijesti o značaju tehnike, tehnologije, inovativnosti, tehničke kulture, inovatorstva i IT tehnologija za društveni interes. Konkretno je bilo riječi da se teži uvođenju STEM obrazovanja. Za one koji nisu upućeni, STEM obrazovanje je interdisciplinarni pristup učenju koji uklanja tradicionalne barijere koje razdvajaju četiri discipline: nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku i integrira ih u stvarna i relevantna iskustva učenja za učenike.Naša kompanija je bila sponzor konferencije i imala kutak koji je bio veoma posjećen i privukao pažnju posjetioca. Izložili smo setove koji su potrebni za STEM obrazovanje poput Arduino početnog seta, Boson naučni komplet i Arduino komplet za fiziku dizajniran za naučno istraživanje namijenjen nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Ponuđena je mogućnost testiranja VR naočala putujući kroz virtuelnu stvarnost što je mnogima bilo nezaboravno iskustvo. Bila je izložena i interaktivna tabla koja je osjetljiva na dodir i pruža da se nastava vodi na posve drugačiji i interaktivniji način.

Osim toga, u našem kutku smo izložili i određene artikle iz kategorije Uredskog namještaja. Riječ je prvenstveno o stolicama za kancelariju i konferenciju gdje su posjetioci imali priliku uvjeriti se u kvalitet i funkcionalnost, kao i vješalica STAN i stalak za kišobrane PMRAINY.

Zadovoljstvo nam je što smo bili dio još jedne uspješno realizovane konferencije koja podstiče na razvoj i digitalnu transformaciju obrazovanja.

 

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
XIAOMI Električni romobil

Dolazi električna revolucija i možete biti sigurni da će tu i da ostane. Ne može se poreći da je električni transport naša budućnost i&nbs...

blog-image
MPS

Da li znate pravu cijenu printanja? Preuzmite kontrolu Vaših troškova i uštedite do 40%! Printanje je osnovna funkci...