Kompanija R&S se pridružila Bit Alijansi


bit-alijansa-ris

U prostorijama naše kompanije, 24. februara je potpisan Ugovor o pridruživanju Bit Alijansi. Ugovor su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Damir Pahor, izvršni direktor prodaje R&S-a.
 
Kompanija R&S zapošljava preko 75 uposlenika te posjeduje dva distributivna centra u Sarajevu i Tuzli, a sarađuje sa više od 4.000 pravnih subjekata. Na tržištu poslujemo duže od 20 godina, a u našoj ponudi možete pronaći najpoznatije svjetske proizvode namijenjene STEAM obrazovanju. Osim proizvoda iz programa Arduino Education, mnoge škole širom države su opremljene proizvodima iz ponude kompanije poput: Boson Science kita, micro:bita, 3D printera, interaktivnog ekrana, interaktivno-edukacijskog rješenja mozaBook i mnogim drugim.
 
Damir Pahor, izvršni direktor za prodaju je naveo: “IT sektor je jedan od najbrže rastućih sektora u našoj državi, a zanimanja koja se vežu za njega su često i najpoželjnija. Kada uporedimo stvarnu situaciju na tržištu sa ranom edukacijom iz ove oblasti, dolazimo do veoma razočaravajućih podataka. Šta uče naša djeca na časovima informatike, kako im možemo pružiti bolje obrazovanje – samo su neka od pitanja koja se svakodnevno postavljaju. Kontinuirano unapređujemo našu ponudu STEAM proizvoda koji pronalaze mjesto u školama širom Bosne i Hercegovine i omogućavaju djeci bolje i kvalitetnije obrazovanje te ih pripremaju za tržište rada u kojem IT sektor raste nevjerovatnom brzinom.”
 
STEAM učionice su budućnost obrazovanja. Ovaj vid edukacije obuhvata učenje pet oblasti: prirodne nauke, informatiku, inžinjerstvo, umjetnost i matematiku na interdisciplinaran način koji ima svoju mjerljivu i jasnu primjenu. Za razliku od obrazovanja koje je podijeljeno na predmete, STEAM edukacija koristi znanja iz svih navedenih područja za rješavanje određenog problema.  Na taj način se postiže aktivno učenje i primjena naučenog, a ne samo skladištenje informacija u „ladicama“ za koje nismo sigurni da li će se ikada otvoriti.
 
Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je kako je saradnja sa kompanijama koje imaju viziju za unapređenje obrazovanja u fokusu Bit Alijanse. „Raduje nas da nam se pridružuju kompanije koje su, poput renomiranog R&S-a, odlučile da usmjere svoje poslovanje ka uvođenju inovativnih pristupa u obrazovanju jer to je ono sto je jedan od osnovnih fokusa Bit Alijanse. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kreirati okruženje u kojem će konstantno unapređenje obrazovnih procesa biti jedina  relevantna platforma u sklopu koje će nove generacije imati pristup resursima na globalnom nivou kada su ti procesi u pitanju.“ – navela je Vučić.


Trebate više informacija o STEAM opremi? Kontaktirajte nas na web@ris.ba! 
Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
R&S odbojka na snijegu 2019

Na olimpijskoj planini Bjelašnici je 9. februara održan turnir “R&S odbojka na snijegu 2019”. Vodeći se sloganom “...

blog-image
Opremanje Ureda za podršku studentima UPS

U sklopu Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne broj 8 (u sklopu CAMPUS-a), svečano je otvoren ...