Zašto je kancelarijska stolica Vaš najbolji prijatelj?


*

Jeste li znali da trećinu života provodimo sjedeći? Obzirom da je sama priroda čovjeka da se kreće, dugotrajno sjedenje može izazvati različite zdravstvene probleme, dok neudobna kancelarijska stolica potpomaže javljanju istih.

Da bi održali zdravlje Vas i Vaših uposlenika, dizajneri su predstavili ergonomsku stolicu s posebnim akcentom na njenu udobnost, kvalitetu, funkcionalnost i dizajn.

Funkcionalnost korisniku omogućava prirodno držanje i slobodu pokreta pružajući mu idealnu podršku za leđa, optimalno zdrav i udoban položaj za sjedenje, kao i mogućnost blokiranja sjedala i naslona za leđa u pet pozicija zasebno.

Iako je primarni cilj ergonomske stolice bio da podrži zdravlje njenih korisnika, istraživanja su pokazala da investiranje u ergonomski namještaj također ima sljedeće beneficije:

Povećana produktivnost – Stolica koja promoviše dobro držanje, podešavanje visine u odnosu na radni sto, kao i udobnost, njeguje efikasnost uposlenika.

Kvalitet rada – Loša uredska stolica uzrokuje bolove u leđima i ukočenost u vratu, što znatno umanjuje efikasnost i kvalitet rada.

Kultura sigurnosti – Ulaganje u ergonomske stolice će dati pozitivniju sliku o Vašoj kompaniji koja ukazuje na Vašu posvećenost uposlenicima i njihovom zdravlju.

Kako bi pronašli idealnu stolicu, firma R&S nudi različite modele ergonomskih stolica u pogledu na dizajn, materijal, boju i cijenu.

Naš asortiman možete pogledati na našoj web stranici: R&S
Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Projektna opremanja

Kancelarija je postala naš drugi dom, te je zbog toga njeno opremanje postao vrlo ozbiljan zadatak. To je mjesto gde se borite za nove pos...

blog-image
Šta je Open Space koncept kancelarija?

Koncept Open Space kancelarija nastaje doslovnim „rušenjem“ zidova i pregrada unutar kancelarija. Prvi put se pojavljuje tokom...