MPS


*


Da li znate pravu cijenu printanja? 
Preuzmite kontrolu Vaših troškova i uštedite do 40%!

Printanje je osnovna funkcija u mnogim firmama, međutim postoje različiti načini kako firme pristupaju ovoj funkciji. Odabir načina printanja može uticati na troškove, nivo odgovornosti i efektivnosti.

Definicija MPS-a (managed print services) je široka, ali krajnji rezultat je jednostavan: sticanje preglednosti i kontrole Vašeg printanja, koji ne samo da će povećati produktivnost na poslu, već će Vam pomoći da uštedite Vaš novac. Rješenje samo po sebi je potpuni outsource.

Troškovi preduzeća, koji su u vezi sa štampanjem, kao što su direktni troškovi povezani sa uređajem i potrošnim materijalom više ne postoje. Isto tako, manji ali podjednako važni, troškovi podrške IT sektora i korisničkog vremena potrebnog za kreiranje i štampanje dokumenata, su svedeni na minimum ili ih nema. Zaposlenici troše manje vremena na ispisni dio, te se mogu više posvetiti svom primarnom poslu.

Druga važna prednost MPS rješenja je zaštita vrijednih podataka tokom cijelog procesa i sigurnost dokumenata prilikom štampe. Zbog obaveze za prijavu korisnika putem magnetne kartice, otiska prsta ili PIN code-a, siguran ispis/sken sa bilo kojeg uređaja u mreži je zagarantovan. Ovakav dizajn omogućava da kontrolišete korisnički pristup i prava, uz uvid u upotrebu po uređajima i korisnicima putem izvještaja za praćenje aktivnosti.

Konstantni porast količine informacija kojim preduzeća raspolažu i upravljaju, kako na papiru tako i u elektronskom obliku, srazmjerno stvaraju i rast izazova upravljanja njima. Naša sposobnost je da omogućimo poboljšanje efikasnosti putem novih servisa. Cilj nam je da pomognemo kompanijama svih veličina da bolje i lakše upravljaju informacijama, kako bi mogli usmjeriti fokus na primarni posao.

Follow me print je jednostavan način koji korisniku omogućava da preuzme osjetljive dokumente na uređaju u trenutku koji mu najbolje odgovara. Osigurava da će svaki odštampani dokument preuzeti prava osoba, onemogućava da vaši dokumenti ostaju pohranjeni na disku uređaja, kao i da se dokumenti ostanu nepreuzeti.

R&S d.o.o. sva MPS rješenja bazira na novim uređajima, bez startne investicije od strane korisnika. Svako rješenje se posebno prilagođava i optimizira zahtjevu korisnika kako bi se postigla maksimalna efikasnost i produktivnost, kao i znatno smanjenje troškova. R&S d.o.o. nudi kompletno rješenje do procjene postojećeg stanja do kompletnog upravljanja uslugom.

MPS je i prvi značajan korak ka digitalizaciji dokumentacije što omogućava brzo pretraživanje sadržaja i distribuciju podataka, te mogućnost pristupa podacima s udaljenih lokacija. Svakom projektu pristupamo pojedinačno. Radimo audit poslovnih procesa, potreba i navika, do trenutka kada se može, na osnovu analize, predložiti najoptimalnije rješenje za klijenta.

Ključne prednosti MPS-a:

  • Smanjuje troškove štampanja
  • Pojačava kontrolu pristupa, bezbjednost i usaglašenost
  • Uz povećanu dostupnost uređaja, zastoji u radu su stvar prošlosti
  • Pruža podršku za mješovitu grupu uređaja za štampanje
  • Lako se prilagođava kancelariji, cloud i hibridnoj strukturi 
  • Povećava fleksibilnost za mobilne korisnike
  • Rasterećenje odjela nabavke i IT-a

Trebate više informacija? Kontaktirajte nas na web@ris.ba
Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
XIAOMI Električni romobil

Dolazi električna revolucija i možete biti sigurni da će tu i da ostane. Ne može se poreći da je električni transport naša budućnost i&nbs...

blog-image
Interaktivna tabla

Interaktivni LED ekran visoke rezolucije pretvara svaku učionicu u živopisno mjesto za rad i boravak. Bez potrebe za projektorom i računarom sa m...