Nova kategorija: Zaštitna oprema i medicinska sredstva


 
 *

Sa pojavom virusa SARS-CoV-2 i pandemije Covid-19, u kratkom periodu se stvorila potreba za velikom količinom zaštitne opreme namijenjene zaštiti od virusa. 

Zahvaljujući predanosti, entuzijazmu i odgovornosti naših zaposlenika, uspjeli smo odgovoriti na Covid 19 krizu i potrebe kupaca, te smo u ponudu uvrstili još jednu kategoriju proizvoda: Zaštitna oprema i medicinska sredstva. U ovoj kategoriji možete pronaći: zaštitne maske za lice za djecu i odrasle, jednokratne rukavice, jednokratne kombinezone i mantile, jednokratne kape i navlake za obuću, toplomjere i drugu zaštitnu opremu i medicinska sredstva.  

Kolega Hariz Vejzović je nakon dugogodišnjeg rada u sektoru nabavke preuzeo izazovnu poziciju i postao Menadžer kategorije Zaštitna oprema i medicinska sredstva.


Sa Harizom smo razgovarali o tome kako se snašao u novoj ulozi i o značaju ove kategorije:

  1. Kako je nastala nova kategorija?

Hariz: Naša kompanija je u sklopu kategorije Higijenski pribor oduvijek u ponudi imala zaštitnu opremu: maskice za lice, jednokratne rukavice itd. Kada smo se suočili sa pandemijom korona virusa, značajno je porasla potražnja za ovim artiklima. Naši kupci su znali da navedene proizvode mogu pronaći kod nas po prihvatljivim cijenama, te su nas preporučivali i svojim poslovnim saradnicima. Zbog odlične saradnje s dobavljačima, uspjeli smo obezbijediti dovoljne količine traženih artikala, a tržište je prepoznalo našu iskrenu namjeru da ponudimo najatraktivnije proizvode po najboljim cijenama. Kako je rasla potražnja za ovim artiklima, tako se stvarala i potražnja za drugim srodnim artiklima koje smo uvrstili u svoju ponudu. Uspjeli smo obezbijediti uslove za skladištenje i promet medicinskih sredstava i registrovati se za veleprodaju istih, tako da danas osim proizvoda iz domena zaštitne opreme, distribuiramo i medicinska sredstva.

 

  1. Šta kupci mogu pronaći u novoj kategoriji?

Hariz: U novu kategoriju spada sva jednokratna zaštitna oprema poput troslojnih, FFP2 i FFP3 maski, latex i nitrilnih jednokratnih rukavica, jednokratnih kapa i navlaka za obuću, mantila i kombinezona i slično. Osim jednokratne zaštitne opreme, u novoj kategoriji kupci mogu pronaći svu vrstu odjeće, obuće i opreme za zaštitu na radu. Prvi proizvodi koje smo uvrstili u dio sa medicinskim sredstvima su antigen testovi za profesionalnu i ličnu upotrebu. Kontinuirano radimo na uvođenju novih proizvoda interesantnim kupcima.

 

  1. Dugo ste radili u nabavci sredstava za čišćenje, kako ste se snašli na novoj poziciji menadžera kategorije?

Hariz: Posao menadžera nabavke je veoma dinamičan. Dugo sam istraživao tržište i pronalazio pouzdane dobavljače koji mogu osigurati najbolji kvalitet uz prihvatljivu cijenu za naše tržište. Kada sam preuzeo poziciju Menadžera kategorije, mnogo mi je pomoglo iskustvo sa dobavljačima. Izazov je bio orijentisati se ka prodaji i sve više ostvarivati kontakte i sa kupcima. Čast mi je što sam dobio ovu priliku, nadam se da se moj trud i rad mogu primijetiti na svakodnevnoj osnovi. Želim od ove kategorije napraviti kategoriju koja će biti ravnopravna sa ostaluh 5 kategorija naše kompanije: kancelarijski materijal, kancelarijski namještaja, promo materijal, IT oprema i higijenski pribor.

 

  1. S kojim izazovima se suočavate svakodnevno? 

Hariz: Svakodnevno se suočavamo sa raznim poslovnim izazovima. Povećanje troškova transporta, nedostatak repromaterijala za proizvode koje imamo u ponudi i predviđanje trendova na tržištu su samo neki od njih. Najčešći i najzahtjevniji izazovi su procjena potražnje za artiklima te osiguranje optimalne količine na lageru. Uvijek se trudimo obezbijediti najbolju cijenu i najbolje artikle te zadovoljiti potrebe kupaca.

 

  1. Kako vidite rast i razvoj kategorije?

Hariz: Zaštitna oprema i medicinska sredstva je proizašla iz potrebe tržišta pojavljivanjem pandemije korona virusa. Svi se iskreno nadamo da će pandemija uskoro biti stvar prošlosti i da ćemo se vratiti normalnom svakodnevnom životu. Kontinuirano radimo na tome da se posvetimo razvoju ostalih artikala koji nisu vezani za koronu, poput odjeće i obuće za zaštitu na radu, kao i medicinskih sredstava koja nisu vezana za koronu. Vjerujem da u budućnosti možemo razviti svoj brend zaštitne opreme i medicinskih sredstava i biti prepoznatljivi po istom.

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Značaj zaštitne opreme u radnom okruženju

Mnogi poslovi podrazumijevaju izloženost različitim opasnostima tokom radnog dana. U slučaju kada nije moguće ukloniti određene opasnosti, ili ih...

blog-image
Klasifikacija zaštitnih maski

N95, P1 ili FFP1? Ovo su neke od oznaka na zaštitnim maskama, a mnogi ne znaju šta se iza njih krije. Da li Vi razumijete oznake ko...