Nova kategorija: Zaštitna oprema i medicinska sredstva


 
 *

Sa pojavom virusa SARS-CoV-2 i pandemije Covid-19, u kratkom periodu se stvorila potreba za velikom količinom zaštitne opreme namijenjene zaštiti od virusa. 

Zahvaljujući predanosti, entuzijazmu i odgovornosti naših zaposlenika, uspjeli smo odgovoriti na Covid 19 krizu i potrebe kupaca, te smo u ponudu uvrstili još jednu kategoriju proizvoda: Zaštitna oprema i medicinska sredstva. U ovoj kategoriji možete pronaći: zaštitne maske za lice za djecu i odrasle, jednokratne rukavice, jednokratne kombinezone i mantile, jednokratne kape i navlake za obuću, toplomjere i drugu zaštitnu opremu i medicinska sredstva.  

Kolega Hariz Vejzović je nakon dugogodišnjeg rada u sektoru nabavke preuzeo izazovnu poziciju i postao Menadžer kategorije Zaštitna oprema i medicinska sredstva.


Sa Harizom smo razgovarali o tome kako se snašao u novoj ulozi i o značaju ove kategorije:

  1. Kako je nastala nova kategorija?

Hariz: Naša kompanija je oduvijek u ponudi imala artikle koji spadaju u zaštitnu opremu kao što su zaštitne maske za lice, jednokratne rukavice i slični artikli, međutim u znatno manjem obimu nego danas. Sa početkom pandemije koronavirusa, značajno je porasla potražnja za ovim artiklima. Odmah smo kontaktirali dobavljače i uspjeli obezbijediti dovoljne količine potrebnih artikala. Sa povećanjem potražnje za ovim artiklima, stvarala se potražnja i za drugim srodnim artiklima koje smo također uspjeli pronaći kod naših dobavljača. Uspjeli smo obezbijediti uslove za skladištenje i promet medicinskih sredstava, te dobiti dozvolu za veleprodaju istih, pa danas radimo i distribuciju medicinskih sredstava.

 

  1. Šta kupci mogu pronaći u novoj kategoriji?

Hariz: U ovoj kategoriji kupci mogu pronaći jednokratnu zaštitnu opremu kao što su troslojne zaštitne maske, FFP2 i FFP3 maske, lateks i nitril rukavice, navlake za obuću, mantile, kombinezone i slične artikle. Pored jednokratne zaštitne opreme, u našoj novoj kategoriji možete pronaći odjeću, obuću i drugu opremu za zaštitu na radu. U dijelu medicinskih sredstava trenutno imamo antigen testove za profesionalnu i ličnu upotrebu.

 

  1. Dugo ste radili u nabavci sredstava za čišćenje, kako ste se snašli na novoj poziciji menadžera kategorije?

Hariz: Posao menadžera nabavke koji sam prethodno obavljao je srodan poslu koji trenutno obavljam. Kao menadžer nabavke, dugo sam istraživao tržište u potrazi za pouzdanim dobavljačima koji će osigurati najbolji kvalitet uz prihvatljivu cijenu za bh. tržište. Dakle, već sam imao uspostavljenu komunikaciju sa dobavljačima, što je jedno od zaduženja nove pozicije. Sada kontaktiram više sa kupcima, te sam orijentiran više prema prodaji. Mislim da sam se dobro snašao i da će ova kategorija u kratkom roku biti ravnopravna sa ostalih pet kategorija u ponudi naše kompanije.

 

  1. S kojim izazovima se suočavate svakodnevno? 

Hariz: Svakodnevno se u poslovanju suočavamo sa različitim izazovima. Najzahtjevnije je procijeniti kolika će biti potražnja i za koje artikle u narednom periodu koji je nepredvidiv, te obezbijediti najbolje artikle po najboljoj cijeni, a u isto vrijeme osigurati optimalne količine robe na lageru.

 

  1. Kako vidite rast i razvoj kategorije?

Hariz: Iako je potreba za ovom kategorijom došla sa pandemijom koronavirusa, iskreno se nadam da će pandemija uskoro proći i da ćemo se svi vratiti normalnoj svakodnevnici. Planiramo se posvetiti dobavljanju drugih artikala koji nisu nužni za zaštitu od koronavirusa, kao što su obuća za zaštitu na radu, te druga medicinska sredstva pored antigen testova. Vjerujem da ćemo u budućnosti biti prepoznatljivi po našem brendu zaštitne opreme i medicinskih sredstava.

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Značaj zaštitne opreme u radnom okruženju

Mnogi poslovi podrazumijevaju izloženost različitim opasnostima tokom radnog dana. U slučaju kada nije moguće ukloniti određene opasnosti, ili ih...

blog-image
Klasifikacija zaštitnih maski

N95, P1 ili FFP1? Ovo su neke od oznaka na zaštitnim maskama, a mnogi ne znaju šta se iza njih krije. Da li Vi razumijete oznake ko...