Uni-ball olovke
Uprkos tome što živimo u digitalnom svijetu, pisanje na papiru još uvijek nije izašlo iz mode. Najčešće biramo papir i olovku kao jednostavniji izbor i zbog toga je važno da uvijek uz sebe imamo olovku na koju se možemo “osloniti”. Međutim prošlo je vrijeme kada stižemo da pišemo za stolom, obično je to pisanje u žurbi, stojeći, pisanje po ruci, ili ne držeći olovku pod “savršeno uspravnim” uglom. Zato olovka koja piše samo pod idealnim uvjetima više nije dovoljna.

U 1887. godini, Niroku Masaki je osnovao firmu Uni Mitsubishi Pencil u Tokiju gdje je otpočeo spajanje inovacije, kvalitete i dizajna kako bi ispunio potrebe svijeta. Tokom godina predstavili su nekoliko linija olovaka, međutim ono što se ističe u njihovoj ponudi je rollerball olovka sa tintom baziranoj na vodi. Rollerball olovka pored toga što je bila njihov prvi proizvod, bila je i inovacija u svijetu zbog čega je ovaj brend dobio na vrijednost. Međutim, ovaj se uspjeh pokazao kao samo jedan u nizu.

Iako digitalizacija zamjenjuje tradicionalno pisanje, Uni-ball se sa svojim inovacijama uspijeva izboriti na tržištu.

Tamo gdje olovka još uvijek ima apsolutnu prednost u odnosu na tehnologiju je potpis na dokumentima. Međutim, ono od čega vrlo često strahujemo je falsifikacija dokumenata. Na ovaj problem u svijetu Uni-ball je odgovorio svojom Signo 207 olovkom. Njeno ekskluzivno mastilo na bazi pigmenta formira neizbrisivu vezu sa papirom i time osigurava intenzivnu boju i sigurnost dokumenta. Budući da se tinta spaja sa papirom, potpis postaje otporan na hemijsko pranje koje briše potpis i omogućava promjene potpisa ili drugih podataka.

Svaka Uni-ball olovka je posebno dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe njenih korisnika, međutim posebno nas je dojmila ne baš svakodnevna olovka.

Prateći tempo svijeta i promjene potreba koje nam donosi posao, Uni-ball je kreirao olovku koja će raditi pod bilo kakvim (ne)uslovima. Predstavili su svoj novi dizajn Uni-ball Power Tank olovke koja pišu i pod vodom i na -20! Ovo je olovka za sve vremenske uslove koja se zbog svoje tinte pod pritiskom može koristiti u bilo kom okruženju, uključujući čak i svemir.

Koja je Vaša najdraža Uni-ball olovka?Posjetite naš web shop i naručite svoju Uni-ball olovku na sljedećem linku: WEB SHOP
Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Double A – papir koji mijenja svijet!

Double A premium papir za kopiranje, uveden 2000. godine, bio je prvi brend usmjeren ka potrošačima i vodeći je brand u Tajlandu već 10 go...

blog-image
Značaj kancelarijskog materijala

Kancelarijski materijal je nešto što obično uzimamo zdravo za gotovo. Iako ga koristimo tokom skoro svakog poslovnog zadatka, nij...