Zašto je čišćenje važno za kompaniju?


*

Čišćenje se ne odnosi samo na održavanje čistog okruženja, već igra i važnu ulogu u prevenciji infekcija. S druge strane, čišćenje također pridonosi definisanju imidža Vaše institucije, definiše kvalitet usluge, kao i utisak koji Vaši posjetioci dobiju nakon posjete. Prema tome, čistoća može biti odlučujući faktor za pobjeđivanje tržišne konkurencije.

Međutim, važno je razmisliti i o tome kako se Vaši zaposleni osjećaju i koliko su efikasni u nečistom okruženju. Često ne uzimamo u obzir činjenicu da se infekcije, bolesti i alergija puno lakše razvijaju u nepropisno očišćenom objektu.

Za svaku instituciju i kompaniju od velike je važnosti da optimizira troškove i vrijeme potrošeno na čišćenje.

Prilikom određivanja učestalosti čišćenja, vrijedi razmotriti koliko ljudi koristi objekat, toalete i prostorije u zajednici. Važno je procjeniti koliko je česta potreba za čišćenjem, te napraviti raspored čišćenje u skladu s tim.

Posebnu pažnju treba posvetiti ukoliko su površine prekrivene tepihom. Iako se možda na prvi pogled čini čistim, ukoliko se tepih ne čisti pod vakuumom na odgovarajućoj frekvenciji, broj grinja se može ubrzo povećati u tepihu, što može izazvati alergijske reakcije.

Mala i srednja preduzeća se često suočavaju sa izazovom da izaberu mašinu za čišćenje koja može efikasno očistiti višestruke površine brzo i higijenski.

Ukoliko se i Vaša firma suočava sa sličnim izazovom, pogledajte našu ponudu u kojoj ćete pronaći sredstva i mašine za čišćenje koje će ispuniti sve Vaše zahtjeve: LINK 

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Profesionalni usisivači

Prvi utisak se računa. Ovo se posebno odnosi na hotele i restorane. Čistoća je prvi utisak koji gosti imaju nakon ulaska u hotel. Vaši kli...

blog-image
Zašto koristiti sušače za ruke

Prenošenje bakterija češće je posljedica od vlažne kože, nego od suhe, stoga pravilno sušenje ruku nakon pranja trebala bi b...